Stiri‎ > ‎

20 de tineri de 20 de ani sunt premiați într-un concurs de creație pe tema aniversării a 20 de ani de piață unică europeană

postat 15 oct. 2012, 04:16 de Contact Eurocentrica
20
de tineri cu vârsta de 20 de ani își vor primi astăzi premiul la concursul de creație „Generația 1992”, în care tinerii din întreaga Europă născuți în 1992 (anul lansării pieței unice europene) au fost invitați să exprime ce înseamnă pentru ei această vastă piață fără frontiere.
Între 11 aprilie și 9 septembrie, cei născuți în 1992 au avut ocazia să trimită fotografii, videoclipuri, articole, desene sau chiar aplicații pentru smartphone-uri, prin care să își prezinte opiniile despre funcționarea pieței unice, pe 4 categorii tematice. În total, la concurs au participat 380 de tineri din toate cele 27 de state membre ale UE.
Cele 20 de proiecte câștigătoare (4 pentru fiecare dintre cele 5 secțiuni) vor fi prezentate cu ocazia evenimentului de deschidere a Săptămânii pieței unice, care va avea loc astăzi la sediul Parlamentului European din Bruxelles. Premiile vor fi înmânate personal câștigătorilor de comisarul Michel Barnier și de Toine Manders, membru al Parlamentului European, în cadrul unei ceremonii de premiere. Premiile acordate celor 20 de câștigători includ și stagii la instituțiile europene.

Cele patru categorii tematice ale concursului au fost:

  • Educație și cetățenie (reprezentând 43% dintre proiectele înscrise)

  • Locuri de muncă și antreprenoriat (17%)

  • Cultură și timp liber (27%)

  • Consumatori și mediul înconjurător (13%)

Cele cinci secțiuni (mijloace de exprimare):

  • Video

  • Aplicații smartphone pentru Android, Apple etc.

  • Articole

  • Fotografie

  • Desene/benzi desenate

Context

Piața unică europeană împlinește 20 de ani. Ea a transformat modul în care europenii trăiesc, muncesc, călătoresc, studiază și fac comerț și a oferit întreprinderilor noi oportunități de a se dezvolta și de a avea succes pe piața mondială.
Săptămâna pieței unice, aflată la cea de-a 20-a aniversare, se va desfășura în perioada 15 – 20 octombrie 2012 și va cuprinde evenimente organizate în mai multe orașe din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. La evenimente vor participa întreprinderi și cetățeni din Europa, dar și membri ai Parlamentului European și reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Consiliului European și ai statelor membre, pentru a sărbători și pentru a reflecta asupra trecutului, prezentului și viitorului pieței unice. La evenimentul de deschidere care va avea loc astăzi la Bruxelles, vor participa și vor susține alocuțiuni președintele José Manuel Durão Barroso, șeful guvernului italian, Mario Monti, și comisarul european pentru piața internă și servicii, Michel Barnier.
 
 
 
Articol preluat de pe site-ul Comisiei Europene.
Comments