Stiri‎ > ‎

53 de români vor să candideze la alegerile locale din Italia

postat 13 mai 2011, 06:43 de Contact Eurocentrica   [ actualizat la 13 mai 2011, 06:49 ]

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că a eliberat 53 de adeverinţe cetăţenilor români interesaţi să-şi depună candidatura la alegerile pentru desemnarea autorităţilor administraţiei publice locale care vor avea loc în Italia, în 15-16 mai.

AEP menţionează, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că cetăţenii români, în calitate de cetăţeni comunitari, au dreptul de a participa la alegerea primarului, a membrilor consiliului local, precum şi a membrilor consiliului de circumscripţie din oraşul de reşedinţă. În acelaşi timp, cetăţenii comunitari au dreptul de a-şi prezenta candidatura pentru a fi aleşi în consiliul orăşenesc şi în consiliul de circumscripţie. La depunerea candidaturii, candidatul are nevoie de o adeverinţă eliberată de AEP care să ateste că nu a fost decăzut din drepturile electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Potrivit legii, Autoritatea Electorală Permanentă este singura autoritate publică din România care poate schimba informaţii privind drepturile electorale ale cetăţenilor români şi ai celorlalte state membre ale Uniunii Europene cu autorităţile cu responsabilităţi similare din celelalte state membre.

AEP a primit 53 de cereri din partea cetăţenilor care intenţionau să candideze şi a eliberat tot atâtea adeverinţe.

La alegerile de duminică şi luni din Italia, vor fi desemnate persoanele pentru posturile de guvernator şi membrii consiliilor regionale în 13 din cele 20 de regiuni ale Italiei. Alegeri locale se vor desfăşura, de asemenea, şi în patru provincii, 73 de oraşe şi 390 de comune.

Ştire preluată de pe: http://www.mediafax.ro/externe/53-de-romani-vor-sa-candideze-la-alegerile-locale-din-italia-8265047/

 

 

Comments