Stiri‎ > ‎

Absorbţia fondurilor europene, unul dintre subiectele discutate de ministrul Transporturilor cu omologul său spaniol

postat 6 sept. 2012, 06:37 de Contact Eurocentrica
Absorbţia fondurilor europene a fost unul dintre principalele subiecte discutate de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, într-o întâlnire cu omologul său din Spania, Ana Maria Pastor Julian, informează, joi, ministerul de resort.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi s-a întâlnit, la Madrid, pe 3 septembrie, cu ministrul Lucrărilor Publice şi Transporturilor din Spania, Ana Maria Pastor Julian, unul dintre principalele subiecte abordate fiind absorbţia de fonduri europene.
Pornind de la experienţa şi rezultatele deosebite pe care Spania le are în acest domeniu, cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea colaborării dintre cele două autorităţi, prin proiecte noi care să reprezinte pentru MTI soluţii de creştere a gradului de absorbţie a fondurilor europene pentru dezvoltarea infrastructurii în transporturi. 
În urma acestei întâlniri, se va semna un acord cadru de colaborare între cele două ministere, unul dintre beneficiarii acordului urmând să fie CNADNR.  
De asemenea, în cursul săptămânii viitoare, va avea loc la Bucureşti o nouă întâlnire la care, alături de reprezentaţi ai MTI, vor participa firme de consultanţă şi de construcţii din România şi Spania, interesate de proiecte de infrastructură finanţate din fonduri structurale.
 
 
 
Articol preluat de pe AGERPRES
Comments