Stiri‎ > ‎

A început procedura de aprobare a programului ''Şahul în şcoală''

postat 30 nov. 2011, 04:56 de Contact Eurocentrica
Un grup de europarlamentari din mai multe ţări membre a redactat declaraţia referitoare la implementarea programului "Şahul în şcoală" în sistemul de învăţământ din Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al FR de Şah.

Având în vedere că practicarea şahului aduce numeroase beneficii copiilor, faptul că acesta este un sport accesibil tuturor grupelor sociale, documentul invită Comisia Europeană şi statele membre să sprijine programul "Şahul în instituţiile de învăţământ".

Procedura de colectare a semnăturilor parlamentarilor începe de miercuri 30 noiembrie 2011 şi dureaza până la 15 martie 2012, iar pentru a fi aprobată sunt necesare semnăturile a jumătate plus unu din totalul europarlamentarilor.

Aceasta iniţiativă este susţinută şi de un număr de europarlamentari români care au participat la lansarea programului, printre care domnii Cătălin-Sorin Ivan, Cristian Silviu Busoi, Iosif Matula, Csaba Sogor.

Programul "Şahul în şcoală" este realizat împreună cu Federaţia Europeană de Şah (European Chess Union, http://www.europechess.net/) şi de Fundaţia Kasparov Europa (Kasparov Chess Foundation Europe http://www.kcfe.eu/).

Știre preluată de la: Agerpres

Comments