Stiri‎ > ‎

AMPOSDRU anunță începerea plăților

postat 1 aug. 2012, 03:49 de Marian Stoian   [ actualizat la 1 aug. 2012, 04:05 ]

Incepand de azi, 01.08.2012 Autoritatea de Management pentru Programul  Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) va rambursa  contravaloarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile efectuate de beneficiari (mai putin societati comerciale) in conformitate cu cererile de rambursare depuse.

Totodata, AMPOSDRU urmeaza sa plateasca si contributia de la bugetul de stat aferenta cererilor de rambursare reverificate in conformitate cu Instructiunea 61. Rambursarea contravalorii TVA va fi efectuata in ordinea inregistrarii cererilor de rambursare in registrul AMPOSDRU.

In ceea ce priveste societatile comerciale, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei  Sociale prin AMPOSDRU si Ministerul Afacerilor Europene au demarat o procedura de modificare a cadrului legal pentru reglementarea modalitatilor de rambursare a TVA-ului catre societatile comerciale.

Termenul in care se vor finaliza aceste plati este de  17.08.2012. AMPOSDRU va  efectua aproximativ 1.400 plati pentru rambursarea TVA si aproximativ 600 de plati aferente bugetulului de stat.

Sursa: FSE Romania

Comments