Stiri‎ > ‎

Angela Merkel consideră îngrijorător rezultatul obţinut de extrema dreaptă în Franţa

postat 23 apr. 2012, 04:23 de Contact Eurocentrica   [ actualizat la 23 apr. 2012, 23:28 ]
Cancelarul german Angela Merkel consideră "îngrijorător" scorul obţinut de extrema dreaptă în Franţa, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului german luni, în cadrul unei întâlniri săptămânale cu presa.

"Acest scor ridicat este îngrijorător, dar presupun că acest lucru se va rezolva în al doilea tur", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului, întrebaţi despre rezultatul istoric de 18 la sută obţinut duminică de Frontul Naţional (FN) în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

Cancelarul "continuă să îl susţină" pe preşedintele Nicolas Sarkozy, a adăugat el, precizând că ea va "colabora bine" cu orice preşedinte francez ales.

Bazându-se pe experienţa trecută a cooperării franco-germane, el a subliniat că până în prezent şefii de Guvern ai celor două ţări, indiferent cine au fost ei, au colaborat bine împreună. Într-un comunicat, ministrul german de Externe, Guido Westerwelle a salutat faptul că în cursă au rămas "doi candidaţi democraţi certificaţi".

"Este bine că există un duel între doi candidaţi democraţi certificaţi, angajaţi în favoarea Europei şi prieteniei franco-germane", a declarat el.

"Parteneriatul franco-german este una dintre cheile viitorului Europei", a adăugat el. "Germania va încerca să coopereze bine şi strâns cu orice preşedinte ales de poporul francez", a continuat el.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments