Stiri‎ > ‎

Angela Merkel: Germania şi Franţa nu vor renunţa la euro, chiar dacă Grecia o va face

postat 3 nov. 2011, 00:02 de Contact Eurocentrica
Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat, miercuri seară, la încheierea unei reuniuni de criză privind Grecia, că Franţa şi Germania "nu vor renunţa la euro", chiar dacă poporul elen va vota pentru ieşirea din zona euro.

"Dacă poporul grec spune că nu vrea (ca ţara să rămână în zona euro), noi vom respecta decizia, dar nu vom renunţa la euro", a spus Angela Merkel, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy.

"Suntem pregătiţi" pentru o astfel de situaţie, a afirmat ea, răspunzând unei întrebări privind posibila ieşire a Greciei din zona euro, dând însă asigurări că Germania şi Franţa vor să ajute în continuare Grecia.

"Vrem stabilitatea zonei euro, de preferinţă cu Grecia, însă datoria de a menţine această stabilitate rămâne prioritară", a declarat Merkel.

Referindu-se la dineul de lucru de miercuri seară cu premierul grec, Giorgios Papandreou, lideri europeni şi directorul general al FMI, Christine Lagarde, Angela Merkel a afirmat că a fost "o sesiune dificilă".

Știre preluată de la: Mediafax

Comments