Stiri‎ > ‎

Angela Merkel susține punerea în aplicare a unei reglementări europene cu privire la o mai bună protejare a datelor private de pe internet ale europenilor

postat 15 iul. 2013, 02:30 de Mihai Delea
Cancelarul federal al Germaniei a cerut ca „societățile de pe internet, Facebook, Google și altele, să fie obligate să le dezvăluie țărilor europene cui transmit datele utilizatorilor lor”. Conform Agelei Merkel, această măsură urmează să facă parte „dintr-un acord european privind protecția datelor”.

Merkel a asigurat că Germania va adopta „o poziție foarte strictă” în această privință. Aceasta a evocat, de asemenea, urmările vizitei efectuate la Washington de către ministrul de interne, Hans-Peter Friedrich, în vederea obținerii de clarificări din partea guvernului american, după dezvăluirile privind existența unui program de supraveghere la nivel mondial a comunicațiilor electronice al SUA.

Angela Merkel a subliniat că „i s-a spus foarte clar ministrului de interne că nu există spionaj industrial care să vizeze companii germane”. Într-un interviu acordat de curând ziarului Die Zeit, cancelarul a socotit „vitală” preocuparea serviciilor de securitate în statele democratice, absolvind astfel implicit autoritățile americane.

„Cu SUA cooperăm în lupta împotriva terorismului, dar, pe de altă parte, trebuie asigurată protecția datelor cetățenilor”, a afirmat Merkel.

 

 

 

Sursa: Agerpres

Comments