Stiri‎ > ‎

Austria va impune limite la expunerea băncilor în estul Europei

postat 12 ian. 2012, 00:43 de Contact Eurocentrica
Austria va anunţa norme pentru a creşte siguranţa propriului sistem financiar prin limitarea expunerii în Europa emergentă, în pofida nemulţumirilor generate de anunţul acestei măsuri în regiune, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

"Decizia a fost luată", a spus, sub protecţia anonimatului, un oficial care a participat la o "întâlnire de rutină" miercuri a autorităţilor de reglementare din 17 ţări din Europa de Est.

În încercarea de a-şi păstra ratingul maxim posibil "AAA", în contextul crizei din zona euro şi a temerilor privind expunerea băncilor austriece în ţările din Europa Centrală şi de Est, Austria a anunţat în noiembrie, în mod neaşteptat, restricţii la creditarea în regiune pentru marile grupuri financiare din ţară, Erste, Raiffeisen şi UniCredit Bank Austria, parte a grupului italian UniCredit.

Astfel, băncile cu prezenţă internaţională semnificativă ar trebui să se asigure că creditarea efectuată de acum înainte de subsidiarele străine nu va depăşi dincolo de 110% depozitele şi finanţarea atrase de pe pieţele locale unde funcţionează.

Mai multe ţări s-au declarat îngrijorate că reglementăîrile ar putea expune regiunea la o nouă criză a creditelor.

Instrucţiunile privind implementarea deciziei trebuiau iniţial publicate până la sfârşitul anului trecut.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments