Stiri‎ > ‎

Avertizarea ministrului francez al Afacerilor Europene: Grecia va fi exclusă din zona euro şi din UE dacă refuză planul de ajutor

postat 4 nov. 2011, 00:52 de Contact Eurocentrica
Grecia va fi exclusă din zona euro, dar şi din Uniunea Europeană, dacă nu acceptă planul decis de statele europene la 27 octombrie pentru a încerca să rezolve criza datoriilor, a avertizat vineri ministrul francez al Afacerilor Europene, Jean Leonetti.

"Neacceptarea planului înseamnă ieşirea din euro, neacceptarea planului pentru greci înseamnă ieşirea din Europa", a declarat Jean Leonetti pentru postul de radio Europe 1, adăugând că nu doreştre să se întâmple acest lucru.

Premierul grec, Giorgios Papandreou, care anunţase organizarea unui referendum pe tema planului european de ajutor, s-a declarat joi dispus să renunțe la acest proiect, după ce două deputate socialiste au precizat că nu vor acorda vineri votul de încredere Guvernului grec, care ar pierde astfel majoritatea în Parlament, redusă la 150 de voturi din totalul de 300.

Deputatele disidente au protestat astfel faţă de proiectul de referendum privind planul european de ajutor, cerut de Papandreou, contestat de asemenea de cinci miniştri.

Papandreou se confruntă vineri seara, în jurul orei 22.00 GMT (24.00, ora României), cu un vot de încredere în Parlament privind planul european de salvare a Greciei.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments