Stiri‎ > ‎

Bacteria E.coli: UE anunţă compensaţii pentru agricultori

postat 6 iun. 2011, 04:33 de Contact Eurocentrica

Comisia Europeană şi-a anunţat intenţia de a propune marţi compensaţii financiare pentru a-i ajuta pe producătorii de legume şi fructe ale căror vânzări au scăzut drastic din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, informează France Presse.

'Mâine (marţi) va avea loc (la Luxemburg) o reuniune extraordinară a miniştrilor agriculturii pe parcursul căreia Comisia Europeană va propune măsuri concrete de compensare' pentru acest sector, a declarat, la Bruxelles, purtătoarea de cuvânt a executivului european, Pia Ahrenkilde.

Însă pentru moment Comisia nu poate estima valoarea la care se vor ridica aceste compensaţii.

France Presse aminteşte că mai multe ţări solicită asistenţă financiară din partea UE, printre care Spania, Franţa, Olanda, Belgia şi Germania.

Ministrul român al agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a declarat luni pentru Agerpres că România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor.
"Am făcut toate demersurile către Bruxelles pentru despăgubirea tuturor producătorilor şi exportatorilor români de castraveţi afectaţi de epidemia produsă de bacteria E.coli şi pentru recuperarea pierderilor. UE face discriminări dure deoarece vrea să acorde despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători care vând în pieţe, ori producătorii noştri nu prea sunt organizaţi", a spus Tabără.

Ştire preluată de la: http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/68671-Bacteria-Ecoli-UE-anunta-compensatii-pentru-agricultori.html

 

Comments