Stiri‎ > ‎

Băncile mari din UE vor informa câţi angajaţi câştigă peste un milion de euro pe an

postat 29 iul. 2011, 01:03 de Contact Eurocentrica
Băncile mari din Uniunea Europeană vor fi obligate să informeze autorităţile de reglementare câţi angajaţi ai instituţiilor de credit câştigă peste un milion de euro pe an, potrivit unor propuneri prezentate joi de Autoritatea Bancară Europeană (EBA).

Instituţiile naţionale de reglementare vor colecta anual date referitoare la câştigurile bancherilor, pentru a verifica dacă regulile privind bonusurile în numerar sunt respectate.

Numele bancherilor respectivi nu vor fi menţionate, iar atenţia va fi concentrată pe băncile mari cu activităţi transfrontaliere sau pe cele mai importante instituţii financiare cu operaţiuni la nivel naţional.

Obiectivul este de a descuraja bancherii să îşi asume riscuri excesive pentru a primi bonusuri mari.

"Datele primite de Autoritatea Bancară Europeană vor fi folosite pentru evaluările anuale, la nivelul UE, şi pentru identificarea diferenţelor în funcţie de locul unde sunt înregistrate băncile", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Primele date anuale trebuie trimise autorităţii până în octombrie 2011, iar acestea se vor referi la salariile şi beneficiile din acest an, încasate pentru performanţele din 2010.

Instituţiile de reglementare din statele membre trebuie să precizeze câţi angajaţi din fiecare bancă primesc de la un milion de euro în sus.

EBA va publica datele la nivel de ţară, pentru a evidenţia tendinţa remuneraţiilor în UE şi în fiecare stat membru.

Ştire preluată de la: Mediafax

Comments