Stiri‎ > ‎

Care sunt ţările care oferă cele mai multe locuri de muncă pentru români, prin reţeaua europeană pentru ocuparea forţei de muncă

postat 24 ian. 2012, 06:30 de Contact Eurocentrica
Germania şi Norvegia sunt ţările cu cele mai multe locuri de muncă disponibile şi pentru români prin reţeaua europeană EURES, în total aproape 1.000 de români putând să se angajeze în cele două state, a spus preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Elvira Rodica Andronescu.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că nu este o persoană care să încurajeze exodul forţei de muncă dar nici nu pierde din vedere faptul că România este stat UE şi astfel parte a reţelei europene de ocupare, EURES.

Ea a precizat că în Germania sunt disponibile aproximativ 500 de locuri de muncă pentru meserii de top (inginer, medic, asistent medical, agent call center, specialist în domeniul hotelier), candidaţii trebuind însă să vorbească limba germană.

Elvira Rodica Andronescu a mai amintit că şi studenţii şi masteranzii pot obţine locuri de muncă în Germania, timp de două luni în perioada vacanţei de vară, cei interesaţi putând să mai depună dosarele până în 27 ianuarie.

În Norvegia sunt disponibile 405 locuri de muncă, fiind căutate persoane care să poată lucra ca ghid turistic, inginer electrician, inginer automatist, sudor, montator conducte, tinichigiu.

Alte 100 de posturi sunt vacante în Danemarca, ţară în care sunt căutaţi lucrătorii necalificaţi în ferme de cultivare a fructelor şi legumelor, stagiar - lucrător calificat în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume şi fructe.

Din datele centralizate de ANOFM şi Belgia are disponibile cinci posturi de asistent medical care ar putea fi ocupate de către români.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments