Stiri‎ > ‎

Cerşetorie organizată, într-un clan de romi români în Irlanda: Mii de euro care trebuiau să ajungă în România, confiscaţi

postat 20 oct. 2011, 01:11 de Contact Eurocentrica
Poliţia irlandeză a confiscat mii de euro ce ar fi trebuit să ajungă în România, în cadrul unei anchete de amploare asupra unei "afaceri de familie" ilegale a unor romi care cerşesc la Dublin, relatează Irish Independent, în ediţia electronică de joi.

Anchetatorii au făcut percheziţii la bordul unor autocare ce efectuează curse săptămânale către România şi au descoperit şi o rută de transferare a banilor prin Western Union. Poliţiştii cred că operaţiunile cu sume de bani "substanţiale" din capitală sunt coordonate de un singur "clan".

Ancheta a demarat după introducerea unor noi legi în februarie, care incriminează cerşetoria agresivă şi organizată. În cadrul acesteia au fost verificate 30 de adrese din Dublin şi Kildare.

"Am arestat şase persoane în legătură cu cerşetoria organizată. Acestea provin toate dintr-o familie sau clan de romi", a declarat unul dintre anchetatori, inspectorul Patrick McMenamin.

"Am confiscat aproximativ 7.000 de euro de la cerşetori cunoscuţi", a explicat el.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments