Stiri‎ > ‎

CE: Vacanță fără stres datorită unei aplicații pentru smartphone

postat 6 iun. 2012, 05:38 de Contact Eurocentrica
Comisia Europeană (CE) a lansat, miercuri, o aplicație pentru telefoane inteligente în care este explicat modul de folosire a cardului european de asigurări sociale de sănătate.

Cardul oferă posesorilor, în caz de boală sau de accident în timpul călătoriilor și șederilor temporare în 31 de țări europene, acces la asistență medicală în cadrul sistemului de sănătate publică. Cardul este eliberat – gratuit - de către sistemul național de asigurări de sănătate. Cardul garantează accesul la îngrijiri medicale de urgență în aceleași condiții și cu aceleași costuri (tratamentul putând fi gratuit în anumite țări) valabile pentru persoanele asigurate din țara respectivă.

Diferențele existente între sistemele de asistență medicală pot face dificil de imaginat modul de utilizare al cardului în diferite țări și care sunt normele valabile pe plan local. Acest ghid practic privind modul de utilizare a cardului în cele 27 de țări ale UE, în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția este în prezent disponibil ca aplicație pentru telefoane inteligente (smartphones) pe trei platforme: iOS, Android și Windows 7 mobile. Aplicația cuprinde informații generale despre card, numerele de telefon de urgență, tratamentele care sunt acoperite și costurile, modul de a depune o cerere de rambursare și pe cine să contactați în cazul în care ați pierdut cardul. Aplicația este disponibilă în 24 de limbi, cu posibilitatea de a trece de la o limbă la alta.

Aplicația în sine nu permite generarea sau descărcarea cardului european de asigurări sociale de sănătate, acesta fiind eliberat, la cerere, de către sistemul național de asigurări de sănătate.

Descărcați aplicația „Cardul european de asigurări sociale de sănătate” pe telefonul dvs. inteligent:http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559

Cardul european de asigurări de sănătate continuă să ușureze accesul la servicii medicale în timpul vizitelor temporare în străinătate pentru cetățenii din 31 de țări europene (cele 27 de state membre ale UE plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția).  Un pacient în posesia cardului este îndreptățit să aibă, în caz de boală sau de accident, același acces la asistența medicală din sectorul public (de exemplu, la medic, la farmacie, la spital sau la un centru de îngrijire medicală) ca și cetățenii din țara vizitată.

Sursa: Reprezentanța Comisiei

Comments