Stiri‎ > ‎

Cioloş: Nu mă surprinde că unele ţări, inclusiv România, au început să critice propunerile privind Politica Agricolă Comună

postat 14 oct. 2011, 04:26 de Contact Eurocentrica
Comisarul european Dacian Cioloş a declarat, la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture", că nu este surprins că unele state, inclusiv România, au început să-i critice propunerile privind viitoarea PAC, el spunând că acestea încearcă astfel să-şi menţină importanţa în cadrul negocierilor.

Dacian Cioloş a declarat, la finalul prezentării reformei Politicii Agricole Comune, că în următorul an vor avea loc negocieri pe această temă.

"V-am dat câteva elemente din viitoarea PAC. Sunt multe propuneri noi, multe care se vor schimba. Va fi o perioadă de un an, un an şi jumătate în care vom discuta şi vom negocia şi de aceea nu mă surprind reacţiile unor state membre - inclusiv ale României - care au început să spună ce nu le convine", a spus comisarul UE.

El a catalogat faptul că mai multe state au început să-i critice propunerile drept "normal". "Este un lucru normal, fiecare stat îşi stabileşte o politică de negociere şi, dacă vine şi spune ce îi convine, este mai puţin luat în seamă în acest dispozitiv de negociere şi luare a deciziilor. De aceea, pe mine nu mă surprinde", a spus el.

Cioloş a adăugat că vor fi cu siguranţă elemente de adaptat în propunerea sa. "Important este să existe la sfârşit o PAC credibilă, care să dea încredere contribuabilului european că agricultura în UE trebuie susţinută pentru interesul general, pentru interesul comun", a spus el.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments