Stiri‎ > ‎

Combaterea schimbărilor climatice: Reducerea emisiilor de CO2 provenite de la autovehicule prin intermediul eco-inovării

postat 25 iul. 2011, 23:25 de Contact Eurocentrica
Industria de automobile va avea un stimulent mai puternic pentru a investi în noi tehnologii care reduc emisiile de CO2 provenite de la autoturisme noi, în conformitate cu legislaţia adoptată de către Comisia Europeană astăzi.

În temeiul regulamentului, o tehnologie poate fi calificată ca eco-inovare în cazul în care este nouă pe piaţă şi contribuie la economii semnificative de CO2 .

Tehnologia ar trebui să vizeze, de asemenea, la îmbunătăţirea propulsiei vehiculului sau consumul de energie al dispozitivelor care sunt obligatorii, fără a compromite siguranţa vehiculului. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că panourile solare de conversie a luminii solare in energie electrica ar putea  fi calificate ca un potenţial de eco-inovare, dar nu şi un consum redus de energie în sistem de muzica  pentru auto .

Comisia va evalua cererile depuse de către producătorii de automobile şi furnizorii de componente şi va adopta decizii de aprobare a eco-inovaţiilor.Economiile efective de CO2 provenite de la eco-inovaţii pentru fiecare automobil vor fi certificate ca parte a procedurii de omologare de tip pentru vehicule.

Ştire preluată de la: http://www.dae.gov.ro/articol/2196/combaterea-schimb-rilor-climatice-reducerea-emisiilor-de-co2-provenite-de-la-autovehicule-prin-intermediul-eco-inov-rii

Comments