Stiri‎ > ‎

Comisia Europeană, îngrijorată de situaţia din România

postat 6 iul. 2012, 04:13 de Contact Eurocentrica
Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu ultimele evoluţii din România, în special de acţiunile care par a reduce puterile ale instituţiilor independente precum CC. Premierul Victor Ponta a declarat pentru Mediafax că a discutat, vineri dimineaţa, cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, căruia i-a transmis punctul de vedere al Guvernului privind situaţia politică internă, cei doi oficiali convenind să aibă o întâlnire, joi, la Bruxelles pe această temă

"În această dimineaţă, am discutat la telefon cu preşedintele Comisiei Europene, domnul José Manuel Barroso, căruia i-am spus punctul nostru de vedere şi joi voi avea o întâlnire cu domnia sa la Bruxelles", a spus Ponta.

El a precizat că şi ministrul Justiţiei, Titus Corlatean , se va întâlni, miercuri, tot la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de justiţie, Viviane Reding.

Premierul a declarat anterior că Guvernul va respecta evaluările partenerilor europeni şi internaţionali ai României şi va îndrepta orice măsură adoptată în ultima perioadă care eventual va fi indicată în aceste evaluări că nu ar respecta standardele europene.

http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gifEl a precizat că este gata în orice moment ca dacă, în baza unei evaluări clare a partenerilor europeni şi internaţionali ai României, se va considera că vreuna dintre măsurile adoptate în ultima perioadă nu respectă standardele europene, să îndrepte aceste măsuri.

Premierul a afirmat totodată că Guvernul va asigura, până la un eventual referendum de demitere a preşedintelui, stabilitatea totală a Curţii Constituţionale, instanţelor, Parchetului, DNA, ANI, serviciilor de informaţii şi altor instituţii, fără să sprijine sau să iniţieze vreo schimbare de persoane, şi că România va respecta standardele europene ale unui stat de drept, precum şi toate deciziile Curţii Constituţionale din perioada următoare, pe care le va pune imediat în aplicare.

Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu ultimele evoluţii din România, în special de acţiunile care par a reduce puterile ale instituţiilor independente precum CC, iar Jose Manuel Barroso a vorbit la telefon cu premierul Ponta pentru a exprima îngrijorarea Comisiei.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments