Stiri‎ > ‎

Comisia Europeană suspendă taxa pentru emisiile de CO2 ale companiilor aeriene până în 2013

postat 12 nov. 2012, 07:12 de Contact Eurocentrica
Uniunea Europeană a propus luni suspendarea aplicării taxei care trebuie plătită de companiile aeriene pentru emisiile lor de CO2 până la următoarea adunare generală a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), care va avea loc în toamna lui 2013, dar a avertizat că dacă nu se va ajunge la un acord internaţional discuţiile vor fi reluate din punctul în care au ajuns în prezent, transmite AFP.


'Pentru a crea o atmosferă pozitivă, am decis să oprim ceasul deoarece avem semnale că s-ar putea ajunge la un acord la nivel internaţional', a declarat luni comisarul european pentru schimbări climatice, Connie Hedegaard.

'Însă ca lucrurile să fie clare, dacă nu se va ajunge la un acord până la această dată, vom reporni din punctul unde am rămas. Nu va exista o nouă propunere', a avertizat Hedegaard. Comisarul european a adăugat că a informat cele 27 de state membre UE despre planul executivului UE şi aşteaptă aprobarea guvernelor europene.

Taxa europeană pentru emisiile de CO2, intrată în vigoare la 1 ianuarie 2012, obligă companiile europene care utilizează aeroporturile din Uniunea Europeană, indiferent de naţionalitatea lor, să achiziţioneze certificate de poluare echivalente cu 15% din emisiile lor de CO2, adică 32 de milioane de tone, pentru a lupta împotriva încălzirii climatice.

Stire preluata de la Agerpress

Comments