Stiri‎ > ‎

Consiliul Europei ar putea interzice părinţilor să afle sexul bebeluşului la ecografii

postat 12 sept. 2011, 04:56 de Contact Eurocentrica   [ actualizat la 12 sept. 2011, 23:49 ]
Consiliul Europei ar putea interzice medicilor să dezvăluie părinţilor dacă bebeluşul va fi băiat sau fată. Decizia, aflată încă în dezbatere, este menită să pună capăt avorturilor selective în funcţie de sex.

Propunerea aparţine Comitetului pentru Egalitate de Şanse al Consiliului Europei şi este menită să preîntâmpine avorturile selective în funcţie de sexul fătului. Această practică a devenit foarte frecventă în statele fostei Uniuni Sovietice, membre ale Consiliului Europei, au argumentat oficialii. Este vorba despre Armenia, Azerbaijan şi Albania, ţări în care raportul băieţi-fete este de 112 la 100, dar şi despre Georgia, unde acest raport este de 111 băieţi la 100 de fete.

În mod normal, diferenţa dintre numărul de bebeluşi de sex masculin şi cei de sex feminin este mult mai mică, avorturile selective dezavantajând deci feţii de sex feminin. Recomandarea de a interzice aflarea sexului bebeluşului în cadrul ecografiilor vizează toate cele 47 de state membre ale acestei organizaţii internaţionale. Ea va fi dezbătută luna viitoare în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.  

Ştire preluată de la: Adevărul

Comments