Stiri‎ > ‎

Coşuri cu legume olandeze pentru eurodeputaţii români, ca reacţie la declaraţia lui Traian Băsescu

postat 12 dec. 2011, 23:04 de Contact Eurocentrica
Europarlamentarul olandez Esther de Lange le va oferi, marţi, colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, ca răspuns la o remarcă a preşedintelui român Traian Băsescu în legătură cu zarzavaturile importate din această ţară, relatează Radio Netherlands, în ediţia electronică.

"Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar România nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic", a declarat De Lange.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături, sâmbătă seară, într-un supermarket din Bucureşti, declarând, la plecare, pentru RTv, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze, el adăugând: "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Apelul preşedintelui român pare provocat de opoziţia Olandei faţă de intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.

Eurodeputaţii olandezi intenţionează să sesizeze Comisia Europeană în privinţa comportamentului preşedintelui român.

Parlamentarul creştin-democrat Henk Jan Ormel a declarat că România va fi sfătuită să se concentreze pe combaterea corupţiei pe plan intern, în loc să boicoteze legumele olandeze.

El intenţionează să îi ceară ministrului olandez de Interne, Uri Rosenthal, o reacţie în Parlament, marţi.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments