Stiri‎ > ‎

Daciana Sârbu, raportor la PE în privinţa alimentelor pentru copii

postat 12 sept. 2011, 07:44 de Contact Eurocentrica
Daciana Sârbu, eurodeputata PSD, a fost desemnata raportor din umbra al Grupului Socialist din Parlamentul European pe tema alimentelor destinate unor nevoi nutriționale speciale.

Raportul va avea ca scop îmbunatatirea regulilor care privesc producția si comercializarea alimentelor destinate copiilor (atât cei sub un an, cât si cei intre 1-3 ani), precum si persoanele care suferă de afecțiuni ce presupun restricții nutriționale. Noile reguli vor privi atât conținutul produselor, cat si informațiile de pe eticheta acestora. De asemenea, prin aceste reglementari se vor stabili si listele de vitamine sau alte tipuri de suplimente care pot fi adăugate printre ingredientele acestor produse.

Astfel, propunerea legislativă acoperă produse precum laptele praf, cerealele pentru micul dejun, alimentele fără gluten, alimentele dietetice etc. Obiectivul acestei propuneri legislative este sa simplifice reglementările existente si sa asigure standardizarea lor pe teritoriul întregii Uniuni Europene.

“Aceste produse sunt adesea subiectul multor abuzuri; fiind destinate unor categorii de consumatori cu nevoi specifice, speculând buna credința a acestora, de multe ori producătorii pretind pe eticheta beneficii pe care alimentul nu le oferă. Așa vedem pe raft, de exemplu, lapte praf care “imbunatateste vederea sugarilor”, deși nu exista niciun studiu care sa demonstreze așa ceva. Vrem ca prin contribuția noastră, la PE, sa facem in așa fel încât regulile sa fie dure, clare si uniforme in tarile UE”, subliniază Daciana Sârbu.

Eurodeputata, membra în Comisia de Mediu, Sănătate publica si Siguranța alimentara, va stabili poziția Grupului S&D în acest dosar.

Comments