Stiri‎ > ‎

Dacian Cioloş: Fonduri europene de circa 180 milioane de euro pentru producătorii de legume afectaţi de criză

postat 7 iun. 2011, 05:49 de Contact Eurocentrica

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, propune un pachet de măsuri de urgenţă pentru producătorii de legume aflaţi în dificultate, bugetul total destinat acestor compensaţii financiare fiind estimate la 180 milioane de euro.

“Compensaţia se va acorda pentru pierderile din perioada 27 mai - 30 iunie (…). Bugetul total depinde de cererile efective de compensaţie, poate fi în jurul a 180 de milioane de euro”, a declarat, marţi, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş .

În ceea ce priveşte producătorii români, comisarul european a precizat că de aceste compensaţii vor beneficia atât producătorii organizaţi, cât şi cei care nu fac parte din nicio organizaţie agricolă.

“Compensaţiile se vor adresa atât producătorilor organizaţi - din păcate, în Romania  există o singură organizaţie în zona Bucureşti-Ilfov - cât şi celor care până acum nu s-au organizat. Pentru a putea beneficia de sprijin însă, şi unii şi alţii, ca şi ministerul agriculturii, trebuie să ia câteva măsuri de urgenţă. Organizaţia de producători existentă trebuie să introducă şi ministerul să notifice la Comisia Europeana imediat mecanismul numit al 'retragerii de pe piata', baza legală a despăgubirilor”, a declarat Dacian Cioloş.

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, a răspuns întrebărilor ziariştilor români înaintea Consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din UE, de la Luxemburg, care are ca temă criza din sectorul legumicol european.

Sursa: http://ec.europa.eu/romania/news/declaratii_ciolos_consiliu_agri_ro.htm

 

Comments