Stiri‎ > ‎

Deputaţii europeni cer ca alegătorii să aibă un cuvânt mai greu de spus asupra Comisiei Europene

postat 23 nov. 2012, 05:34 de Contact Eurocentrica
Partidele politice europene ar trebui să propună candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, la următoarele alegeri, care ar trebui mutate din iunie în mai 2014, susţine Parlamentul European într-o rezoluţie votată joi.

Potrivit unui comunicat oficial, membrii Parlamentului recomandă ca fiecare alianţă de partide politice europene să propună un candidat în cursa pentru preşedinţia Comisiei Europene, care să conducă şi campania electorală europeană, din 2014, a alianţei. Acest lucru ar stimula profilul alegerilor şi le-ar oferi cetăţenilor o motivaţie în plus de a ieşi la vot, susţin deputaţii europeni.

Cât mai mulţi dintre membrii viitoarei Comisii Europene ar trebui să fie propuşi din rândul deputaţilor nou-aleşi, pentru a le oferi alegătorilor un cuvânt mai greu de spus, susţin deputaţii europeni, care argumentează că acest lucru ar realiza un echilibru mai bun cu Consiliul, având în vedere că guvernele numesc în prezent toţi candidaţii.

Statele membre sunt de asemenea invitate să propună doi candidaţi, un bărbat şi o femeie, pentru fiecare post de comisar, pentru a da astfel posibilitatea preşedintelui Comisiei să asigure egalitatea de gen în cadrul viitorului colegiu al comisarilor.

Preluare Mediafax

Comments