Stiri‎ > ‎

Deputaţii europeni cer limitarea la 30 km/h a vitezei în zonele urbane

postat 22 iun. 2011, 04:54 de Contact Eurocentrica   [ actualizat la 22 iun. 2011, 05:10 ]
Deputaţii europeni au cerut, marţi, un plan de acţiune şi o utilizare mai largă a limitelor de viteză  la 30 km / h în zonele urbane, pentru a contribui la reducerea numărului de copii sub 14 ani ucişi în accidente rutiere.

Deputaţii europeni spun că şoferii ar trebui să fie testaţi aspra vederii la fiecare zece ani şi la fiecare cinci ani după vârsta de 65 de ani. Substanţele sau medicamentele care afectează capacitatea de a conduce ar trebui să fie identificate sistematic, iar şofatul sub influenţa lor ar trebui interzis. Ei spun, de asemenea,  că elevii trebuie să asiste la ore de siguranţă rutieră, de la cele mai mici vârste.


Deputaţii au favorizat armonizarea  codurilor şi a semnelor  de circulaţie la nivelul UE pe autostrada şi au cerut  crearea unui coordonator de siguranţă rutieră europeană care urmează să fie numit în cadrul Comisiei până în 2014.

În fiecare an, 35000 de europeni mor în accidente rutiere şi 1,5 milioane sunt răniţi grav, unii cu consecinte pe tot parcursul vieţii.

Sursa: http://www.dae.gov.ro/articol/2105/cum-s-se-reduc-la-jum-tate-decesele-rutiere-i-accidentele-pan-in-2020

Comments