Stiri‎ > ‎

Eurostat: Preţurile producţiei industriale au scăzut în UE cu 0,7%, în mai

postat 3 iul. 2012, 02:53 de Contact Eurocentrica
Preţurile producţiei industriale au scăzut în mai, comparativ cu luna precedentă, cu 0,7% în Uniunea Europeană (UE27) şi cu 0,5% în zona euro (EA17), potrivit datelor prezentate marţi de Oficiul de Statistică al Comunităţii Europene (Eurostat).

În aprilie, preţurile producţiei industriale au urcat cu 0,1% în zona euro şi au rămas stabile în UE.

Cele mai importante creşteri de preţuri la producţia industrială au fost înregistrate în Cipru (2,1%), Ungaria (0,6%), Estonia şi Slovacia (ambele cu 0,5%) iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Marea Britanie (minus 2%), Danemarca şi Grecia (ambele cu minus 1,4%) şi Franţa (minus 1,1%). În România, preţurile producţiei industriale au scăzut în mai cu 0,2%, după un avans de 0,5% luna precedentă.

Comparativ cu mai 2011, preţurile producţiei industriale în Uniunea Europeană au crescut cu 2,4%, iar în cazul zonei euro s-a înregistrat un avans de 2,3%.

În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri ale preţurilor producţiei industriale au fost înregistrate în Cipru (9,1%), Ungaria (7,4%) şi Lituania (5,6%) iar singurul declin s-a înregistrate în Suedia (minus 0,2%). În România, preţurile producţiei industriale au crescut în mai cu 5%, după un avans de 5,3% luna precedentă.

Știre preluată de la: Agerpres

Comments