Stiri‎ > ‎

François Hollande se arată optimist cu privire la creșterea economică a Franței

postat 15 iul. 2013, 04:05 de Mihai Delea
François Hollande, în urma interviului televizat de la palatul Elysée cu ocazia zilei naționale a Franței, a declarat că economia Franței este pe cale să se relanseze, prezentând starea națiunii după primele 14 luni de mandat.

Întrebat fiind dacă este preocupat de previziunile Institutului Național de Statistică și Studii Economice privind o contracție de 0,2% a economiei în 2013, Hollande a declarat că „începe relansarea economică”. Acesta a subliniat faptul că Franța este statul european în care producția industrială a fost reluată cel mai rapid și a asigurat că va crește fiscalitatea „doar dacă este absolut indispensabil”.

Cu ocazia acestui interviu, președintele Franței a întărit faptul că, atâta timp cât el se află în fruntea statului, „nu va avea loc exploatarea gazelor de șist”, indicând legea din 2011 care „interzice exploatarea gazului de șist prin metoda fracturării hidraulice”.

Hollande a evocat în cadrul acestui interviu „victoria” obținută de forțele franceze și africane în Mali, stat african ai cărui militari au luat parte la parada de duminică dimneața de pe Champs-Élysées: „Este o victorie pentru Africa, o victorie împotriva terorismului”. A mai adăugat că Franța va susține țările care îi vor cere ajutorul, însă „nu va merge la război peste tot”.

Comments