Stiri‎ > ‎

Franţa slăbeşte dispozitivul care limitează accesul romilor pe piaţa muncii

postat 22 aug. 2012, 11:14 de Contact Eurocentrica
Guvernul francez a decis să "slăbească constrângerile" asupra accesului romilor la locuri de muncă, "suprimând taxa" datorată de angajatori şi "lărgind" domeniul meseriilor la care aceştia pot avea acces, a anunţat miercuri Cécile Duflot, ministrul Locuinţei.

Decizia, adoptată în cadrul unei reuniuni ministeriale, vizează o "facilitare a inserţiei prin intermediul muncii, extinzând şi slăbind constrângerile impuse în prezent populaţiilor rome care doresc să muncească", a declarat ministrul la finalul reuniunii.

Decizia, adoptată în cadrul unei reuniuni ministeriale, vizează o "facilitare a inserţiei prin intermediul muncii, extinzând şi slăbind constrângerile impuse în prezent populaţiilor rome care doresc să muncească", a declarat ministrul la finalul reuniunii.

  În plus, Guvernul a dat undă verde operaţiunilor de desfiinţare a unor tabere ilegale "în momentul în care intervin prin aplicarea unei decizii a justiţiei sau cu scopul de a pune capăt unei situaţii de pericol sau risc sanitar", potrivit unui comunicat.

Parisul subliniază că "răspunsurile" impuse de situaţia romilor sunt "de asemenea, de construit la scară europeană" şi că va solicita preşedinţiei cipriote a Uniunii Europene (UE) ca dosarul romilor "să fie introdus pe ordinea de zi a următoarei sesiuni a Consiliului Uniunii Euroepne", se mai arată în comunicat.

Stire preluata de la Mediafax

Comments