Stiri‎ > ‎

G20: Reuniuni la Cannes cu privire la situaţia Greciei

postat 2 nov. 2011, 00:10 de Contact Eurocentrica
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, urmează să discute, cu începere de la ora 16.30 GMT, la Cannes, cu lideri ai UE şi FMI, înainte de a se întâlni, la ora 19.30 GMT, cu premierul grec, Georgios Papandreou, a anunţat marţi seara preşedinţia Franţei, notează AFP.

La prima reuniune de 'consultări' vor mai participa, alături de şeful statului francez şi de cancelarul german, preşedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker, premier al Luxemburgului, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, cel al Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi directoarea generală a FMI, Christine Lagarde.

Toţi aceşti participanţi se vor întâlni la orele 19.30 GMT cu premierul grec şi ministrul său al economiei, Evangélos Vénizélos, pentru a discuta despre situaţia provocată după anunţul referitor la organizarea unui referendum în Grecia cu privire la planul de salvare adoptat de zona euro săptămâna trecută la Bruxelles.

Preşedintele Nicolas Sarkozy şi cancelarul Angela Merkel au avut marţi o discuţie telefonică în urma căreia s-au declarat 'hotărâţi' să pună în aplicare planul de salvare a Greciei şi au cerut adoptarea rapidă a unei 'foi de parcurs' pentru a asigura respectarea acestui plan.

Bursele europene au închis în scădere puternică în sesiunea de marţi, continuând tendinţa şedinţei precedente, afectate în special de căderea acţiunilor băncilor, investitorii fiind îngrijoraţi de recenta decizie a liderilor de la Atena.

Știre preluată de la: Agerpres

Comments