Stiri‎ > ‎

Germania cere pedepsirea spionajului pe internet

postat 6 aug. 2013, 01:44 de Mihai Delea
Ministrul german al justiției, Sabine Leutheusser, a suținut că Uniunea Europeană trebuie să adopte sancțiuni contra companiilor americane care spionează pentru serviciile secrete străine.

Diplomatul german a afirmat, într-un interviu acordat ziarului Die Welt, că este necesar un set de măsuri din partea UE împotriva spionajului excesiv al serviciilor secrete străine. „Companiile americane care nu respectă aceste măsuri ar trebui excluse de pe piața europeană”, spune aceasta, adăugând că negocierile cu privire la o directivă europeană care să protejeze datele personale este un început important către un „spațiu european securizat al datelor.”

„Acestea nu sunt servicii secrete mondiale care dictează standardele de protecție a vieții private în era digitală, ci drepturile fundamentale ale cetățenilor”, a precizat ministrul german al justiției.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger se numără printre principalele voci împotriva spionajului de către agenția americană NSA, într-o țară cu sechele din pricina spionajului naziștilor, apoi comuniștilor.

Comments