Stiri‎ > ‎

Germania si Franta formeaza un Task Force pentru salvarea euro. Locomotivele UE cauta solutii pentru Europa

postat 28 aug. 2012, 05:17 de Contact Eurocentrica
M
inistrii de Finante din Germania si Franta vor crea un grup de lucru cu scopul de a face propuneri comune asupra unor chestiuni precum uniunea fiscala sau bancara, a declarat luni ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters si AFP. Der Spiegel scrie despre un veritabil "task force" care cauta solutii pentru salvarea euro.
Ministrii de Finante din Germania si Franta vor crea un grup de lucru cu scopul de a face propuneri comune asupra unor chestiuni precum uniunea fiscala sau bancara, a declarat luni ministrul de Finante german, Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters.
"Vom incepe in urmatoarele zile si saptamani un grup de lucru intre ministerele noastre pentru a pregati deciziile viitoare in cooperare bilaterala", a spus Schaeuble reporterilor dupa intalnirea acestuia cu omologul sau francez, Pierre Moscovici.
Schaeuble a precizat ca grupul se va concentra pe pregatirea unor propuneri comune pentru intrunirile ministrilor de finante din cadrul Eurogrupului, intarirea uniunii fiscale si monetare si sprijinirea crestere economice din uniunea economica si monetara.
Citat de AFP, Moscovici a adaugat ca acest grup de lucru ar trebui sa analizeze "punerea in aplicare a deciziilor luate cu privire la Grecia si Spania, insa si la unele probleme mai structurale, precum supravegherea bancara, uniunea bancara si integrarea europeana".
De asemenea, el va coordona si deciziile luate de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande.
 
 
Articol prelaut de pe EurActiv.
Comments