Stiri‎ > ‎

Germania va decide dacă menţine restricţiile pentru lucrătorii români şi în 2012

postat 28 sept. 2011, 06:20 de Contact Eurocentrica
Germania urmează să stabilească dacă menţine restricţiile de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi în 2012, a declarat miercuri ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas von Mettenheim, la conferinţa "UE şi migraţia".

Andreas von Mettenheim a arătat că aproximativ 15 milioane dintre locuitorii Germaniei sunt consideraţi imigranţi iar 35 la sută dintre aceştia provin din state membre UE.

Autorităţile germane urmează să decidă dacă restricţiile impuse lucrătorilor români pe piaţa muncii din Germania vor fi menţinute sau vor fi ridicate începând din 2012, a declarat ambasadorul Germaniei.

"Avem toţi o problemă demografică, în sensul că avem o populaţie care îmbătrâneşte şi ne confruntăm cu o lipsă a forţei de muncă calificată. Mulţi investitori germani se plâng de acest lucru şi în România", a precizat ambasadorul Germaniei.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale Valentin Mocanu a declarat, în cadrul conferinţei, că dreptul la liberă circulaţie este prevăzut în Constituţia României.

El a adăugat că 11 din 26 de state membre, printre care Austria, Belgia, Franţa, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda sau Spania, aplică restricţii pentru cetăţenii români.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Silviu Bian, a declarat pentru MEDIAFAX că în cel mai scurt timp o delegaţie din instituţia pe care o conduce va merge în Germania pentru a discuta despre posibilitatea ridicării restricţiilor impuse lucrătorilor români.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments