Stiri‎ > ‎

Germanul Klaus Regling, numit la conducerea Mecanismului European de Stabilitate

postat 9 iul. 2012, 23:47 de Contact Eurocentrica
Germanul Klaus Regling, directorul Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF, instituţie temporară), va prelua conducerea viitorului Mecanism European de Stabilitate (MES), fondul de salvare permanent care urmează să fie înfiinţat în curând, a anunţat marţi un oficial european.

Acest anunţ face parte dintr-un ansamblu de nominalizări decise de miniştrii de Finanţe din zona euro la încheierea unei reuniuni de opt ore la Bruxelles.

Klaus Regling, care conduce FESF, înfiinţat în primăvara lui 2010, după declanşarea crizei greceşti, era favorit, cu atât mai mult cu cât compatriotul său Wolfgang Schaeuble, ministrul german de Finanţe, nu a obţinut preşedinţia Eurogrup.

Premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker a fost reconfirmat, în cadrul aceleiaşi reuniuni, la conducerea forumului miniştrilor de Finanţe din zona euro.

MES, dotat cu un capital de 80 de miliarde de euro, va avea o capacitate de împrumut de 500 de miliarde. El urma să devină operaţional luni, dar intrarea în vigoare a fost înârziată deorece tratatul fondator nu a fost ratificat de un număr suficient de state membre.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments