Stiri‎ > ‎

Grecia ar putea pierde fonduri structurale de 13 miliarde euro în următorul exerciţiu bugetar al UE

postat 7 mai 2012, 03:00 de Contact Eurocentrica
Grecia riscă excluderea din rândul ţărilor care primesc fonduri de coeziune de la UE în următorul exerciţiu bugetar, 2014-2020, şi pierderea acesului la 13 miliarde de euro.

Pentru perioada respectivă, UE va aloca în total fonduri structurale de 376 miliarde de euro statelor membre, iar distribuirea acestora va fi decisă la sfârşitul unei perioade cruciale de trei luni în care vor fi purtate negocieri cu autorităţile europene.

Motivul pentru care Grecia ar putea pierde accesul la fonduri europene este că statul elen pare să fi ajuns la un PIB pe cap de locuitor reprezentând 90% din media UE, situaţie în care nu se mai califică pentru fonduri, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Grecia, ca toate celelalte state membre, este evaluată în funcţie de datele pentru 2008-2010. Potrivit datelor preliminare, PIB în Grecia s-a situat la 89,6% din media UE în perioada respectivă.

Datele finale vor fi stabilite în septembrie şi vor determina dacă Grecia pierde o parte fondurile europene care ar susţine creşterea economică a ţării, notează publicaţia elenă.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments