Stiri‎ > ‎

Gunther Krichbaum: Progresele României vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al raportului CE

postat 2 apr. 2012, 23:30 de Contact Eurocentrica
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat, luni, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, că progresele României în domeniul justiţiei vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al următorului raport al CE.

Ministrul Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, cei doi oficiali abordând progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), în perspectiva viitorului raport de ţară al Comisiei Europene, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Oficialul german a apreciat evoluţiile înregistrate în cadrul reformei sistemului judiciar.

"Mă bucur să aflu că România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul Justiţiei şi în lupta împotriva corupţiei. Aceste progrese, precum şi Noua Strategie Anticorupţie promovată de ministrul Cătălin Predoiu reprezintă un semnal pozitiv care, cu siguranţă, va influenţa rezultatul în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi al următorului raport al Comisiei Europene. Consecinţele pozitive ale acestor progrese se vor reflecta, pe de o parte, asupra societăţii civile, iar pe de altă parte asupra investitorilor străini, securitatea fiind unul dintre aspectele cel mai des invocate de companiile germane atunci când se referă la condiţii prielnice pentru investiţii directe în România. Germania va sprijini în continuare cooperarea cu România în domeniul Justiţiei", a declarat Gunther Krichbaum în cadrul întâlnirii.

http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gifPotrivit ministrului Justiţiei, cooperarea cu Germania reprezintă un factor cheie al reformei şi un important aspect al cooperării în domeniul Justiţiei.

"Ne aflăm într-un stadiu ireversibil al reformelor şi avem obligaţia de a continua pe acest drum, nu numai pentru un viitor mai bun, dar şi pentru eforturile conjugate din ultimii ani în sistemul judiciar, Parlament, Guvern şi societate civilă. Este un lucru pozitiv faptul că astăzi, în Senat, atât Coaliţia, cât şi Opoziţia au votat împreună în favoarea măsurilor necesare pentru respectarea angajamentelor României în cadrul MCV", a declarat Cătălin Predoiu.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments