Stiri‎ > ‎

Guvernul României a alocat 275.000 de lei pentru un sistem de informare a lucrătorilor români din Spania

postat 24 aug. 2011, 00:32 de Contact Eurocentrica
Guvernul României a alocat 275.000 de lei pentru realizarea unui sistem de comunicaţii prin care lucrătorii români din Spania să poată obţine informaţii cu privire la restricţiile impuse de Executivul de la Madrid pe piaţa spaniolă a muncii, potrivit unei hotărâri publicate marţi în Monitorul Oficial.

Banii, proveniţi din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, ajung la Ministerul Afacerilor Externe - 87.000 de lei, şi la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - 188.000 de lei.

Potrivit hotărârii de guvern, sistemul va putea fi accesat prin telefon şi e-mail.

Comisia Europeană a adoptat, pe 11 august, o decizie prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă până la data de 31 decembrie 2012.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a susţinut că românii "pot să se angajeze" în continuare în Spania, unde "au nevoie doar de permisul de muncă iar permisul de muncă trebuie obţinut de angajator, nu de cel care pleacă din România să-şi găsească un loc de muncă".

"Angajatorii spanioli cred că au suficientă forţă de lobby să obţină aceste permise de muncă dacă îşi doresc muncitori din România", a mai spus ministrul la RFI România, pe 12 august.

Ştire preluată de la: Agerpres

Comments