Stiri‎ > ‎

Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, aprobată de parlamentari cu unanimitate. Ministerul va fi condus de Leonard Orban

postat 20 sept. 2011, 05:02 de Contact Eurocentrica
Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de consilierul prezidenţial Leonard Orban, a fost aprobată, cu unanimitate, de parlamentarii care au participat la vot.

Votul a fost secret cu bile. Opoziţia a anunţat că nu va participa la vot. Singurul reprezentant al opoziţiei care a participat la vot a fost deputatul PC Tudor Ciuhodaru.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că orice reprezentant al opoziţiei care va vota în Parlament împotriva înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene va vota împotriva propriului primar care poate accesa fonduri UE şi a făcut un apel la maturitatea clasei politice de a sprijini înfiinţarea noului minister.

Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut, luni, coaliţiei să trateze cu maximă atenţie votul din Parlament privind înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, dând asigurări că prezenţa lui Leonard Orban în Cabinet va creşte calitatea actului guvernamental.

Leonard Orban a fost validat, luni, de comisiile parlamentare.

Ştire preluată de la: Mediafax

Comments