Stiri‎ > ‎

În Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro

postat 2 nov. 2011, 00:38 de Contact Eurocentrica
Deşi Europa încearcă să găsească soluţii pentru a pune capăt crizei care macină economia Greciei de un an şi jumătate, lupta cu evaziunea fiscală a autorităţilor de la Atena este departe de a fi câştigată. Un exemplu mai mult decât grăitor este faptul că în Grecia există mai multe Porsche Cayenne înregistrate decât plătitori de taxe cu venituri anuale de peste 50.000 de euro, conform unui studiu al profesorului Herakles Polemarchakis, fost şef al departamentului economic al primului ministru elen.

În timp ce constructorul auto german se poate lăuda cu succesul înregistrat la export, contribuabilii germani nu prea au motive să zâmbească având în vedere faptul că banii lor ţin pe picioare o ţară care nu se mai poate finanţa singură şi în care evaziunea fiscală este la ea acasă, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Ceva nu este în regulă în oraşul modest Larisa, capitala regiunii agricloe Thessaly, care are 250.000 de locuitori, dar mai multe maşini Porsche pe cap de locuitor decât New York-ul sau Londra.

Știre preluată de la: Mediafax

Comments