Stiri‎ > ‎

Leonard Orban: E ilogic să primeşti sprijin de la FMI şi să dai bani pentru Fond în acelaşi timp

postat 11 dec. 2011, 06:24 de Contact Eurocentrica   [ actualizat la 11 dec. 2011, 06:24 ]
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, duminică, că din informaţiile autorităţilor, nu se pune problema ca un stat aflat în program cu FMI să contribuie cu fonduri, el menţionând că este ilogic să primeşti sprijin de la FMI şi, totodată, să dai bani pentru Fond.

"În momentul de faţă nu există nimic scris. Deci, din punctul ăsta de vedere nu putem să spunem că vom contibui sau nu. Dar, pe de altă parte, sigur că noi am fost în contact cu reprezentanţii Consiliului care pregătesc documentele. Şi din toate informaţiile pe care le avem rezultă foarte clar că nu se pune problema ca un stat aflat în program cu Fondul Monetar să contribuie cu bani. Ar fi ilogic. Deci primeşti, sau eşti sprijinit într-un fel sau altul de Fondul Monetar şi tu vii şi contribui cu bani la Fondul Monetar", a spus Leonard Orban, citat de Europa FM.

Leonard Orban a mai apreciat că decizia Consiliului European privind acordul de guvernanţă fiscală, la care a aderat şi România, reprezintă un pas important spre constituirea Statelor Unite ale Europei.

"Sigur, Statele Unite ale Europei înseamnă avansarea integrării şi pe alte domenii. Dar, cel puţin pe zona economică, în ceea ce priveşte coordonarea politicilor macroeconomice, deciziile care au fost luate sunt extrem de importante. Nu reprezintă un pas înainte, ci reprezintă o schimbare fundamentală", a spus Orban.

Ştire preluată de la: Mediafax

Comments