Stiri‎ > ‎

Leonard Orban participă, în Germania, la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei guvernamentale mixte România-Bavaria

postat 4 mar. 2012, 23:57 de Contact Eurocentrica
Ministrul afacerilor europene Leonard Orban efectuează, în perioada 5-6 martie, o vizită oficială în Germania în cursul căreia va participa la cea de-a VII-a sesiune a Comisiei guvernamentale mixte România-Bavaria, ce va avea loc la Regensburg.

În cursul aceleiaşi vizite, Leonard Orban se va întâlni, la Munchen, cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul Bavariei, Ursula Mannle, se precizează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Europene (MAEur) remis Agerpres.

Din delegaţia română la sesiunea comisiei guvernamentale mixte, care este condusă de ministrul afacerilor europene, fac parte reprezentanţi din numeroase ministere, secretariatul tehnic al comisiei din partea României fiind asigurat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Comisia mixtă guvernamentală România-Bavaria a fost creată în baza unei declaraţii comune semnate la 28 iulie 1999, la Bucureşti, de către premierul de atunci al României Radu Vasile şi primul ministru al landului german Bavaria Edmund Stoiber.

De-a lungul timpului, se mai arată în comunicatul MAEur, comisia a generat proiecte de colaborare şi măsuri de sprijinire a cooperării bilaterale în domenii de interes comun.

În plan economic, cooperarea s-a materializat în participarea activă a firmelor bavareze la procesul de privatizare şi dezvoltare a infrastructurii din România, cooperare în domeniul energetic, în cercetare - inovare, dezvoltarea turismului şi transfer de tehnologie, precizează comunicatul MAEur .

Știre preluată de la: Agerpres

Comments