Asociaţia Eurocentrica a identificat şi a sprijinit două tinere voluntare pentru participarea la ultimele două săptămâni ale campaniei de săpături arheologice desfăşurate între 15 iulie şi 14 august pe Platoul cetăţii antice Histria de o echipă internaţională condusă de profesorul american de la Universitatea din Texas, Adam Rabinowitz, în cadrul unei colaborări cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București. Acţiunea Eurocentrica face parte din proiectul “Sprijin pentru cercetările arheologice de la cetatea Histria 2021”, derulat cu fonduri oferite de sponsorul SC Trident Pharma SRL.

Cele două voluntare sunt studentele Victoria și Nicoleta Manalachi, de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Cahul, din Republica Moldova. Ele au oferit un sprijin util cercetătorilor şi au deprins totodată la rândul lor mai multe aptitudini specifice muncii arheologice, precum identificarea artefactelor, desenul arheologic, principiile de bază ale folosirii stației totale. Pentru activitatea lor, studentele vor primi certificate de voluntariat VoluntPass, recunoscute la nivel european.

Participarea celor două voluntare a fost posibilă prin sprijinul organizatoric important al primarului mmunicipiului Cahul, Nicolae Dandiș, și al prorectorului Universității din Cahul, Ion Ghelețchi.

Mai multe informaţii despre cercetările arheologice derulate începând cu 2018 pe Platoul Cetăţii Histria sunt disponibile pe site-ul Universităţii din Texas.

Asociaţia Eurocentrica mulţumeşte celor două voluntare pentru activitatea admirabilă pe care au desfăşurat-o la Histria!

 

Tags: , , , , , , , ,