Asociația Eurocentrica a sprijinit desfășurarea conferinței internaționale „Textile și război în Europa și Mediterana din Preistorie până în Antichitatea Târzie”, oferind 3000 lei pentru organizarea cinei oficiale a acestui eveniment de înaltă ținută științifică ce a avut loc la București între 17 și 19 mai 2023.

Conferința – prima care să abordeze vreodată acest domeniu de studiu în dezvoltare – a fost organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și de Universitatea din Salento, Italia, sub egida rețelei europene COST „EuroWeb: Europe through Textiles: Network for an integrated and interdisciplinary Humanities”.

Găzduind de asemenea și lansarea Atlasului Digital al Patrimoniului Textil European și întrunirea comitetului de management al rețelei Euroweb, evenimentul de la București a reunit aproximativ 30 de reputați cercetători din state precum Italia, Spania, Portugalia, România, Marea Britanie, Germania, Polonia, Bulgaria, Albania, Turcia și  Tunisia.

Eurocentrica a sprijinit financiar desfășurarea cinei oficiale a evenimentului, din 18 mai 2023, moment din program care a avut ca scop înlesnirea networking-ului între participanții de la conferință. Cu acest prilej, noi proiecte ambițioase de cercetare au fost schițate.

Sprijinul oferit de Eurocentrica a fost posibil datorită unei sponsorizări de 2500 RON din partea companiei românești Trident Pharma și a propriilor fonduri ale asociației.

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,