Trei elevi din satele Tariverde și Cogealac, județul Constanța, au fost premiați vineri pentru sprijinul acordat cercetărilor arheologice în timpul vizitei lor de trei zile la cetatea Histria, din imediata apropiere, primind în cadrul proiectului „Istorie pentru toți” seturi de câte 16 reviste „Historia” și „Historia Special”.

Iulia și Cătălina Ciochină, alături de Cristian Roșca, au participat la săpăturile organizate de cercetători de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” în templul lui Zeus din sanctuarul histrian, cercetările fiind sprijinite de Eurocentrica. De asemenea, Iulia, Cătălina și Cris au vizitat muzeul și ruinele cetății și au văzut în depozitele de la baza arheologică cele mai frumoase artefacte descoperite în cercetările recente.

Acțiunea „Istorie pentru toți” are ca obiectiv distribuirea gratuită de reviste de popularizare a istoriei către biblioteci școlare, universitare și comunale din România, Republica Moldova și Ucraina, precum și oferirea de premii către elevi la concursurile școlare de profil și pentru participarea la activități extrașcolare.

Donațiile au fost posibile datorită sprijinului generos al Revistei „Historia”.

 

Tags: , , , , , , ,