Asociaţia Eurocentrica a identificat şi a sprijinit patru tineri voluntari pentru a putea participa la săpăturile arheologice desfăşurate între 16 iunie şi 14 iulie pe Platoul de Vest al cetăţii antice Histria de o echipă internaţională condusă de profesorul american de la Universitatea din Texas, Adam Rabinowitz. Acţiunea Eurocentrica face parte din proiectul „Sprijin pentru cercetările arheologice de la cetatea Histria 2019”, derulat cu fonduri oferite de sponsorul SC Trident Pharma SRL.

În urma selecţiei efectuate de Asociaţia Eurocentrica, au fost recrutaţi ca voluntari Simina Lupu, eleva Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” din Ploieşti, Mykhailo Voitsykevych şi Oleksandr Yakibchuk, studenţi ai Departamentului de Istorie, Studii Politice şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii Naţionale Iuri Fedcovici din Cernăuţi, Ucraina şi studenta doctorand Alina Iancu, de la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti.

Cei patru voluntari au participat la săpături în două schimburi, pe durata a două săptămâni fiecare, oferind un sprijin util cercetătorilor şi deprinzând la rândul lor mai multe aptitudini specifice muncii arheologice.

Mai multe informaţii despre cercetările arheologice derulate în vara anului 2019 pe Platoul de Vest al Cetăţii Histria sunt disponibile pe site-ul Universităţii din Texas.

Asociaţia Eurocentrica mulţumeşte celor patru voluntari pentru activitatea admirabilă pe care au desfăşurat-o la Histria!

 

 

Tags: , , , , , ,