Publicaţia de informare, popularizare şi cercetare „Patrimoniu la răscruce. Digitizarea crucilor de piatră şi a monumentelor de eroi din Primul Război Mondial din judeţul Prahova”, realizată în 2017 de echipa proiectului cu acelaşi nume, a fost donată bibliotecii Şcolii Americane de Studii Clasice din Atena.

Prezenţa publicaţiei editate de specialişti şi cercetători de la Asociaţia Eurocentrica şi Institutul Naţional al Patrimoniului din Bucureşti în rafturile bibliotecii din Atena administrate de Şcoala Americană de Studii Clasice va permite diseminarea rezultatelor cercetărilor făcute pe teren către un public mai larg, la nivel internaţional.

Fondată în 1892, Şcoala Americană de Studii Clasice din Atena este una dintre cele mai prestigioase institute de cercetare străine din Grecia, care îşi fundamentează activitatea pe studierea bazinului egeean şi a spaţiilor geografice adiacente, din cele mai vechi timpuri până în epoca modernă.

În prezent, echipa de specialişti şi cercetători ai Asociaţiei Eurocentrica şi Institutului Naţional al Patrimoniului din Bucureşti lucrează la ediţia a doua a publicaţiei, care va cuprinde adăugiri în urma campaniilor de teren derulate în anul 2018, în cadrul proiectului „Patrimoniu la răscruce – Digitizarea crucilor de piatră, a monumentelor de eroi și a peisajelor istorice din nordul și vestul județului Prahova”. Proiectul beneficiază de finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), în cadrul programului „Proiecte Culturale”, secţiunea „Patrimoniu cultural material”.

 

 

Tags: , , , , , , , ,