La Chişinău a avut loc în săptămâna 27 mai – 1 iunie a doua sesiune de training din cadrul proiectul „Saving the folkloric archival material preserved in Chişinău, Republic of Moldova”, în care experţi din România au prezentat cercetătorilor şi lucrătorilor în domeniul patrimoniului cultural din Republica Moldova principii şi aspecte concrete din acţiunile de digitizare a manuscriselor, cărţilor şi benzilor magnetice şi de organizare şi descriere a arhivelor fizice şi digitale.
În cursul sesiunii de training s-au derulat şi acţiuni de pregătire a personalului care se va ocupa de gestionarea arhivelor folclorice salvate în cadrul proiectului, iar experţii din România şi echipa proiectului din Republica Moldova au susţinut prezentări despre acţiunile pe care le desfăşoară în cadrul ediţiei a X-a a Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale „Patrimoniul Cultural: Cercetare, Valorificare, Promovare”, organizată de Institutul Patrimoniului Cultural.
Grantul pentru proiectul „Saving the folkloric archival material preserved in Chişinău, Republic of Moldova” a fost câştigat de dr. hab. Victor Ghilaş şi este oferit de British Library, în cadrul Endangered Archives Programme.
Foto: Mihnea Ciulei, Liviu Iancu
Tags: arhive muzicale, conferinţă, digitizare, folclor, Republica Moldova, România, training